Logo-Merkbinders

Bent u die ‘kijk-mij-eens-types’ ook spuugzat?

Written by Marijke Coopmans on dinsdag, 22 maart 2016. Posted in Copy & Concept

Bent u die ‘kijk-mij-eens-types’ ook spuugzat?

Huh? Mag het misschien een onsje minder arrogant zijn. En toch wordt deze openingszin vaker gebruikt dan je denkt. Op internet weliswaar en in iets andere bewoordingen, maar de strekking en het effect ervan zijn hetzelfde. De hoogste tijd dus voor een korte cursus online bescheidenheid.

Verplaats jezelf in de bezoeker van je site

Minstens de helft van de hompageteksten begint met ‘wat wij allemaal niet kunnen’ en ‘kijk-ons-nou-eens-geweldig zijn’. Maar is het eigenlijk niet gewoon een stuk sympathieker om eerst eens even te vragen waarnaar de bezoeker van je site op zoek is. Geef je lezer die persoonlijke aandacht en laat zien dat je begrijpt waar hij of zij tegenaan loopt. Bijvoorbeeld door concreet een vraag te stellen, zoals:

Bent u die ‘kijk-mij-eens-types’ op internet ook spuugzat?

Als je bezoeker zich herkent in de vraagstelling en zich daarmee ‘begrepen voelt’, zal hij eerder geneigd zijn om verder in de tekst te duiken. En daarmee ben je al een heel eind. Websitebezoekers beslissen namelijk in slechts luttele seconden of een site interessant voor hen is. Zo niet, dan wordt je homepage in één klik van het scherm geveegd.

Laat zien dat het anders kan

Als je de aandacht van de bezoeker hebt, is het tijd om zijn interesse te wekken. Dat doe je door te laten zien wat een mogelijk alternatief is; in ons voorbeeld zou dat kunnen resulteren in:

Wilt u zelf wat sympathieker overkomen? En zoekt u juist een flinke dosis Hollandse nuchterheid in uw webteksten?

Wat is jouw Unique Buying Reason?
Nu pas – en echt nu pas – mag je over jezelf gaan vertellen. Laat zien wat jij als bedrijf in huis hebt om aan de vraag van je bezoeker te voldoen, maar vergeet vooral niet oprecht, bescheiden en dicht bij jezelf te blijven. Dus bijvoorbeeld:

Verbeeldingskracht snapt dat en biedt u daarom een cursus online bescheidenheid in minder dan 5 minuten tijd. Handzaam verpakt in een blog. Praktisch, effectief en gratis bovendien; daar houden wij Hollanders nu eenmaal van.

Het is tijd voor actie
Nu heb je dus een hapklare prospect, maar het is wel zaak om hem iets te geven waarin hij kan bijten. Een telefoonnummer bijvoorbeeld, of een e-mailadres, een actiecode, formulier of link. Met een vakterm: ‘call-to-action’ genoemd, mooi vormgegeven in een opvallende button op je homepage.

Dus bent u ook op zoek naar een pakkende homepagetekst? Neem direct contact met ons op en word gezien!

Appeltje eitje. En weet je wat het leuke is? Bovenstaande regels kun je eigenlijk toepassen op vrijwel elke commerciële tekst. Vergeet niet een pakkende titel erbij te verzinnen en zorg uiteraard voor een gepaste afsluiting. Daar eindigt elk goed gesprek immers mee.

Marijke Coopmans werkt als freelance copywriter onder de naam Verbeeldingskracht en maakt deel uit van MerkBinders.

Over de schrijver

Marijke Coopmans

Marijke Coopmans

Een copywriter die beeldend denkt. Staat met haar voeten in de online wereld, maar is altijd in voor een uitstapje naar de traditionele media. Bijt zich snel en vol overgave vast in nieuwe materie, geeft doordachte adviezen en schrijft heldere en overtuigende teksten. Heeft bovendien mogen proeven aan de strategische aspecten van het vak, en weet daardoor wat het is om doelstellingen te realiseren; effectiviteit te combineren met creativiteit en concrete resultaten te bereiken.

corner left-topcorner right-top
Wat boeit bindt!

corner left-bottomcorner right-bottom

Twitter MerkBinders