Logo-Merkbinders

Bent u verbonden met succes?

Written by Jos Piek on dinsdag, 16 december 2014. Posted in Positionering

Het antwoord op de vraag wat organisaties succesvol maakt…

“Als je wint heb je vrienden, rijen dik echte vrienden” Een gevleugelde zin uit de songtekst van Herman Brood. Maar waarom? Waarom volgen wij winnaars en laten we ‘losers’ links liggen? Waarom doen wij bij voorkeur zaken met bedrijven die het goed doen? En kopen wij bij voorkeur producten en merken met een positieve en bij ons passende uitstraling…

Wanneer doet uw organisatie het goed?
Een lastige vraag? Als u winst maakt? Als u nieuwe producten ontwikkelt? Als u innovatief bent? Als u goed bent voor mens en maatschappij? Als u duurzaam en milieuverantwoord onderneemt…
Stuk voor stuk belangrijke punten. Op sommige vlakken zelfs ook onderscheidend, geloofwaardig en relevant en daarmee een onderdeel van de positionering waardig. Juist ook de mate waarin deze activiteiten worden gedeeld/gecommuniceerd heeft invloed op het imago. Het antwoord op de vraag of uw bedrijf verbonden is met haar relaties en met succes.

Wanneer bent u succesvol?
Waarom volgen wij winnaars? Omdat ze het goed doen/ hebben gedaan. Meer nog; omdat een winnaar iets zegt over ons. Over wie wij willen zijn. We willen ons met winnaars kunnen vereenzelvigen. Zowel in de muziek, in sport als in het zakenleven.
Doet uw bedrijf alles goed, maar kunt u nóg succesvoller zijn? Stelt u zichzelf dan eens de vraag: Wat zegt ‘het zakendoen met mijn organisatie’ over mijn opdrachtgevers? Welk imago geeft mijn organisatie aan mijn klanten? Anders gezegd: bent u succesvol, of maakt u opdrachtgevers succesvol?


 ---

Over de schrijver

corner left-topcorner right-top
Wat boeit bindt!

corner left-bottomcorner right-bottom

Twitter MerkBinders