Logo-Merkbinders

Er is een fout opgetreden…

Written by Jos Piek on maandag, 15 februari 2016. Posted in Positionering

Er is een fout opgetreden…

Daan Roosegaarde (pionier, kunstenaar en ontwerper) ziet ons bij voorkeur niet als de generatie van meningen, maar als de generatie van voorstellen. Dus niet het huidige systeem met vijf procent verbeteren en dat dan innovatie noemen, maar het oude systeem loslaten en met iets nieuws komen. Niet ons verleden bepaalt immers wie we zijn, maar wat er gaat komen.  Inspirerend?! Zie https://vimeo.com/150992531

Met deze gedachte verdient ieder mens (en dus ook iedere ondernemer), het lef om fouten te maken.

Een parallel met het opvoeden van kinderen is snel gemaakt. Geeft u als ouder uw kinderen dan de ruimte om fouten te maken? Of u hebt u het vroeger zelf ervaren? Kreeg u thuis juist wel of juist niet de mogelijkheid om fouten te maken?
Betutteling beklemt. Voortdurende controle belemmert en creëert middenmoot. Is dat wat u wilt? Als ouder? Of als ondernemer?

Bas Scheepers (MerkBinder) vertelt het al zo lang als ik hem ken; “Vertrouwen is de munteenheid van de toekomst”.

Het vertrouwen dat je als kind – ongeacht wat je doet – terug kunt vallen op je ouders geeft vrijheid. De vrijheid om te verkennen. En de vrijheid om te vragen. Om op je bek te gaan en om daar beter van te worden. Vertrouwen geeft de mogelijkheid om geen kloon te worden van hetgeen er al was, maar om werkelijk innovatief te zijn. Vertrouwen verbindt mensen. Wederkerig.

Geeft u uw klanten vertrouwen? En bent u op zoek naar redenen om wederkerig te verbinden? Ja? Dan geven zij u de vrijheid om fouten te maken. En om daarmee werkelijk innovatief te zijn en samen de toekomst te maken. Hieperdepiep hoera!

Benieuwd naar de visie van Daan Roosegaarde? Kijk dan ook eens op: https://vimeo.com/150992531.

Wilt u weten hoe u een vertrouwensband met uw klanten opbouwt? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies

Over de schrijver

corner left-topcorner right-top
Wat boeit bindt!

corner left-bottomcorner right-bottom

Twitter MerkBinders