Logo-Merkbinders

Merkverbindend; een zaak van mensen.

Written by Jos Piek on dinsdag, 16 december 2014. Posted in Positionering

B2C, C2C, B2B, uw succes... H2H (Human2Human).
Ongeacht uw product of dienst, uw succes wordt gemaakt door mensen. Niet langer kan het verschil worden gemaakt op basis van uw producteigenschappen.  Deze zijn simpelweg niet langer uniek genoeg. Bovendien worden deze eenvoudig gekopieerd. Uw product heeft onvoldoende onderscheidend vermogen om langdurig succesvol te blijven. Uw succes wordt daarom bepaald door uw mensen en de manier waarop deze zich emotioneel weten te verbinden met uw opdrachtgevers.

Meer en meer wordt duidelijk dat bedrijven niet aan bedrijven zijn gekoppeld, maar personen aan personen. Als uw accountmanager het schip verlaat, volgen veel opdrachtgevers zijn/haar pad. Aan de ene kant noodzaakt dit tot goed werkgeverschap, waardoor uw accountmanagers willen blijven. En aan de andere kant noodzaakt het u om mensen met mensenkennis in dienst te nemen.

Maar wat is mensenkennis en hoe verwerf je dat?

Van de site www.carrieretijger.nl:

Mensenkennis begint met je open te stellen voor het gedrag en de motivatie van andere mensen. Je leert mensen begrijpen als je je regelmatig afvraagt: waarom doet diegene dit? Wat zou er in hem of haar omgaan? Neem jezelf daarbij niet als uitgangspunt, maar bedenk dat andere mensen hele andere redenen, drijfveren en gedachten kunnen hebben om iets te doen of te laten.

Je kunt de volgende dingen doen om je mensenkennis te vergroten: Observeren. Vragen stellen. Luisteren. Je inleven. Reflecteren. Persoonlijkheidsmodellen bestuderen.

Mensen die deze eigenschappen bezitten zijn in staat om verbinding te leggen. Het is aan u en uw bedrijf om deze verbinding eveneens emotioneel te laden. Welke onderscheidende, geloofwaardige en relevante waarden brengt u in om werknemers én opdrachtgevers duurzaam aan u(w merk) en aan elkaar te binden?

Graag informeer ik u persoonlijk over de manier waarop wij de merkverbindende waarden boven tafel krijgen. Samen gaan we op weg naar succes!

---

Over de schrijver

corner left-topcorner right-top
Wat boeit bindt!

corner left-bottomcorner right-bottom

Twitter MerkBinders